Om mig

Född 29/3 1949, således när detta skrivs (nov 2017) 68 år. Uppvuxen först i Sundsvall och efter 10 år i Luleå. Drog till Uppsala 1968 och läste filosofi i två år (2 betyg i praktisk filosofi och 2 betyg i teoretisk filosofi, som det hette på den tiden). Militärtjänst 11 månader på I19 i Boden, sjukvårdare. Det gav impuls till att söka in på läkarutbildningen som avverkades mellan 1971 – 76.


Flyttade till Jönköping 1978 tillsammans med hustru Mona och två små döttrar, Moa o Lisa, och där har vi blivit kvar. Har också, med endast korta avbrott i utbildningssyfte, blivit kvar på Länssjukhuset Ryhov, så småningom som specialist och överläkare i Anestesi och Intensivvård. Efter hand i allt högre grad fokuserat mot smärtlindringsproblematik vilket varit min huvudsakliga sysselsättning de senaste 20 åren. Kan således även formellt kalla mig specialist i smärtlindring.


Fotografering fanns med som intresse i tidiga ungdomsåren, då även med arbete i det våta mörkrummet. Sedan tog annat över under lång tid. Köpte min första digitala kamera 2003 och efter det har det vuxit till ett av mina huvudintressen. Har inte någon formell fotoutbildning utan får väl betraktas som s.k. autodidakt. Är sedan 2009 aktiv i Bankeryds fotoklubb vilket betytt mycket för inspiration och utveckling.


Förutom fotografering försöker jag även upprätthålla färdighet med gitarr och munspel (nåja!) och drar ofta iväg till flugfiske. Även detta är återupplivande av gamla ”pojkdrömmar” från ungdomsåren.


Åsikter om något? En hel del faktiskt, möjligen kan detta komma fram i bloggen.


2 Replies to “Om mig”

 1. Hej Mats!

  Trevlig presentation. Många goa bilder här på sidan. Roade mig att titta igenom medan jag satt och käkade en restlunch.

  Bland dina fåglar har det smugit in sig ett litet fel:) det du kallar pilfink är gråsparv på alla bilderna.

  Önskar dig en skön påsk!

  Vi ses!

  Daniel

  1. Hej Daniel,

   Kul att du varit inne o kollat på min hemsida. Har precis mailat Dick så att länken kan plockas in på klubbens hemsida.
   Säger förstås inte emot en fågelexpert – du berör en öm punkt: har alltid haft svårt att skilja på pilfinkar och gråsparvar. Talltita och entita är en annan öm punkt. Skyndar mig att ändra innan Monika E får syn på det hela, annars får jag väl bannor därifrån också…

   Ha en fortsatt glad påsk!

   Mats P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *